EXPOSICIÓ FILMONSTER CERÀMICA

Del 18 al 28 d’octubre

Sala Ceramista Gimeno Casa de la Cultura C/Major, 91 Manises

Entrada Gratuïta

L’Escola de Ceràmica de Manises ha desenvolupat una sèrie d’activitats i obra gràfica inspirada en un clàssic de cinema fantàstic. Per a aquesta ocasió ha pres com a referent la figura del Golem, un fascinant text publicat en 1915 i la pel·lícula expressionista alemanya de 1920, basada en una llegenda jueva del segle XVI. El Golem representa una figura d’argila que cobra vida mitjançant un ritual màgic (cabalístic) que defensa als jueus del gueto de Praga. Metàfora de la creació divina, de l’home automatitzat de la societat moderna i deshumanitzada, el Golem acaba fora de control i provoca el caos i catàstrofes al seu pas.

MASTERCLASS SFX

Dissabte 30 d’octubre 12:00h

Sala Vicent Ros Casa de la Cultura C/Major, 91 Manises

Entrada 3€ – Venda a Taquilla

Durant la masterclass, es realitzarà un maquillatge protètic de temàtica zombi, explicarem pas a pas les diferents tècniques que s’utilitzen per a realitzar aquest tipus d’efectes, com funcionen les diferents pròtesis de silicona que s’aplicaran, dentadures i lents de contacte necessàries per a crear del no-res un personatge complet per al mitjà audiovisual. Durant el maquillatge, intercanviarem tot tipus d’anècdotes sobre la professió i respondrem a les diferents preguntes que puguen tindre els assistents sobre el món dels efectes especials.

 

MARIO CAMPOY I IRENE RIO

Després d’una dècada com a treballadors freelance en el camp dels efectes especials de maquillatge, treballant per als principals tallers d’Espanya i Anglaterra, Mario Campoy i Irene Rio van decidir fundar la seua empresa Baconsfx amb base en Bilbao, on han participat en multitud de projectes cinematogràfics com “Jules D”, “La noche del virgen” o “Sweet Pain”. Un dels seus últims projectes ha sigut el llargmetratge “El Hoyo”, de Galder GazteluUrrutia, amb Iván Massagué, Zorion Eguileor i Antonia San Juan. El seu treball en aquesta pel·lícula va ser guardonat amb un premi Gaudí i el premi Goya als millors efectes especials l’any 2020.

 

NOSFERATU: UNA SIMFONIA DE L’HORROR

Divendres 29 d’octubre 17:00h

Sala Vicent Ros Capilla de la Casa de la Cultura C/Major, 91 Manises

Entrada Gratuïta

REMI CARRERES, AVELINO SAAVEDRA I JUAN ÁNGEL GOMEZ 

Una banda sonora en continu desplaçament pels paratges de la música que va des de KARLHEINZ STOCKHAUSEN, passant pels primers TANGERINE

DREAM o KLAUS SCHULZE i moltes de les variacions construïdes per BRIAN ENO i alguns dels seus col·laboradors (MOEBIUS, HARMONIA, GAVIN BRYARS, HAROLD BUDD, etc).

Remí treballa la seua faceta, totalment concentrat, veient l’enorme pantalla. Els seus oscil·ladors i sampler seqüencien ritmes, ‘soroll blanc’ i pulsacions intermitents atrapant el teu ritme cardíac amb les escenes de la pel·lícula. 

Avelino usa cadenes, arcs de contrabaix o cello, maces, plats de tota mena i escombretes per a accelerar les teues pulsacions, crepitando l’escena, grinyolant en l’angoixa, exasperant en els plans mes tibants o portant la calma en les escenes mes bucòliques.

La labor de Juan Ángel és temperar o tensionar amb la seua guitarra encara més si cap, la qual cosa els altres membres construeixen. Recolza en els passatges més paisatgístics amb sons molt espacials, molt còsmics i ajuda a angoixar-nos en els passatges més asfixiants i claustrofòbics.

Els 3 són el més pròxim a la perfecció del que mai un Murnau haguera imaginat com a banda sonora de la seua indubtable obra mestra Nosferatu. Aquestes representacions han tingut lloc en el Teatre Russafa de València, el Teatre Arniches d’Alacant, i en la Filmoteca de la Regió de Múrcia, amb gran acolliment per part de crítica i públic.