La segona edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Manises: maniàtic, organitzat per l’Associació cultural Ateneu Cultural Ciutat de Manises, i que ha tingut lloc des del dimarts 20 de novembre a l’Auditori Germanies de Manises.

El festival, es va inaugurar amb el curtmetratge fora de competició ‘Extraños en la carretera’ (Espanya), del director Carlos Solano, la secció oficial es va iniciar amb el curtmetratge “El escarabajo al final de la calle” del director valencià Joan Vives Lozano, així va donar inici una programació composada per 32 curtmetratges internacionals, dels quals quatre van ser estrenes a Espanya i 11 es van estrenar a la Comunitat Valenciana en el festival.

A la gala de cloenda, conduïda per l’actor, monologuista i YouTuber Moi Camacho. Va ser ‘Acide’ (França) el film que va obtenir el premi a Millor Curtmetratge. També va rebre el premi a Millor So lliurat per ‘The Last Monkey’. A més, el seu protagonista encarnat per l’actor Sofian Khammes alçà el premi a Millor Actor. L’actor rus Viktor Kruliak del curtmetratge ‘Faith’ va obtenir una Menció per la seua memorable interpretació. De la mateixa manera, el Premi a Millor Actriu va ser per a Eva Larvoire, per treball en la pel·lícula Txeca ‘supine’.

El Premi del Públic, patrocinat per ASCOMA i dotat amb 500 € ha estat atorgat a ‘El escarabajo al final de la calle’ (Espanya) dirigit per Joan Vives Lozano. Així mateix, ‘El escarabajo al final de la calle’ (Espanya) i ‘The Box’ (Eslovenia), dirigit per Dusan Kastelic, es van repartir Ex Aequo el Premi especial del Jurat. Mentrestant, ‘Aurore’ (França) dirigit per Mael Le Mée alçava els premis a Millor Direcció i Millors FX. El curtmetratge, francoandorrà d’Álvaro Rodríguez Areny ‘Le Blizzard’ va rebre la menció honorífica a Millor Direcció.

‘Lay Them Straight’ (Canadà) de Robert DeLeskie obtingué el guardó a Millor Guió. El Maniàtic a Millor Fotografia va ser per a Vladimir Egorov pel seu treball en el curtmetratge ‘Faith’ dirigit per Tatiana Fedorovskaya (Rússia), amb  Menció per Cedric Larvoire per la fotografia de ‘Supine’ dirigida per Nicole Goode (República Txeca). El nou Premi lliurat per Yamaha Music School València que reconeix la Millor Banda Sonora Original va anar per a Pau Loewe per ‘La Guarida’ (Espanya).

A més de les 20 pel·lícules projectades en la secció oficial i 4 fora de competició i 8 en secció infantil no competitiva; durant el festival han presentat els seus curtmetratges personalment directors, productors, directors de fotografia, directors d’art i actors de València, Bilbao, França, Canadà i República Txeca … generant interessants col·loquis amb el públic i altres professionals locals del sector audiovisual.